Peşte pane cu lămâie

Cea mai simplă modalitate de a găti un peşte este, peştele pane cu lămâie. Se face repede, e gustos şi poate fi însoţit cu orice fel de garnitură îţi place. Sau cu o salată. Cina sau prîânzul, sunt astfel gata în numai jumătate de oră, iar toată lumea se va bucura de o mâncare delicioasă.
Peşte pane cu lămâie - Ingrediente (2 porţii)
2 rondele sau file de peşte 1 ou 2 linguri de apă minerală 50 g făină 50 g pesmet 100 ml ulei pătrunjel sare 1 lămâie piper
Peşte pane cu lămâie - Mod de preparare
Speli peştele şi îl tamponezi cu un şerveţel absorbant pentru a elimina excesul de apă, apoi îl dai cu sare şi piper. Baţi bine oul cu puţină sare, piper, făină şi apă minerală.
Încingi o tigaie cu ulei. Dai fiecare bucată de peşte prin pesmet, apoi prin amestecul cu ou, îl scurgi şi îl pui la prăjit în uleiul încins. Îl laşi până se pătrunde bine şi capătă o culoare auriu-arămie. Serveşti cald, după gust, cu garnitură de cartofi natur şi stropit cu zeamă de lămâie şi pătrunjel verde.