Peşte pane cu sos tartar

peste pane cu sos tartar jpeg

Pentru un praânz delicios, dar pe fugă, îţi propunem o reţetă delicioasă de peşte pane cu sos tartar.

Ingrediente pentru peşte pane cu sos tartar

Pentru paneul de peşte 500 g file de cod 2 linguri făină pentru aluat 2 linguri de făină pentru pudrat peştele 150 ml bere 1 ou sare piper ulei pentru prăjit

3 linguri maioneză light

1 lingură capere murate

2 castraveciori muraţi

1/2 linguriţă mărar verde tocat

1/2 pătrunjel verde tocat mărunt

1 lingură zeamă de lămâie

sare

piper

Mod de preparare pentru peşte pane cu sos tartar

Fileurile de peşte se spală, se taie fâşii şi se zvântă ­bine cu prosoape absorbante. Se pre­sară cu sare şi se lasă la rece până se prepară aluatul pentru pane.

Separat, se amestecă făi­na, oul, sare şi piper, ­după gust, se diluează cu bere ­până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii. Se trec bucăţile de peşte prin făi­nă, apoi prin aluat şi din nou prin făină, după care se prăjesc în ulei bine încins. Pen­tru a elimina excesul de grăsime, se scot pe prosoape absorbante.

Pentru ­sos­ul tartar, se ames­tecă, într‑un castron, maio­neza light, caperele şi castraveciorii tăiaţi mărunt, mărarul şi pătrunjelul, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust.

Se serveşte peştele pane cu sos tartar şi cu garnitură de cartofi prăjiţi.