Peşte pane cu sos tartar

Peste pane cu sos tartar jpeg

Vrei un antreu sănătos, care să se prepare rapid? Nimic mai simplu! Îţi propunem o reţetă simplă şi gustoasă.

Ingrediente:

Pentru chifteluţe:

500 g file de cod 4 felii de pâine 200 ml lapte 5 căţei de usturoi 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 2 ouă sare piper ulei pentru prăjit

Pentru sos:

250 ml maioneză

4 linguri smântână grasă

60 g castraveţi în oţet

40 g gogoşari în oţet

2 linguri de capere

1 lingură de oţet

1 ceapă mică

sare

piper

Pentru maioneză:

3 gălbenuşuri

250 ml ulei

2 linguriţe muştar

1 lingură zeamă de lămâie

piper

sare

Pentru decor:

frunze de salată creaţă

lămâi verzi

Mod de preparare:

Pentru chifteluţe, speli fileurile de peşte, le toci şi le pui într-un castron. Înmoi pâinea în lapte, o storci bine şi o pui peste carne. Adaugi usturoiul pisat, ceapa dată pe răzătoarea mare, pătrunjelul tocat, ouăle, sarea şi piperul, după gust. Amesteci bine şi formezi chifteluţe ovale, pe care le dai prin făină. Încingi într-un ceaun uleiul şi introduci chifteluţele de peşte. Le rumeneşti şi le scoţi pe şerveţele de bucătărie pentru a îndepărta excesul de grăsime.

Pentru maioneză, pui într-un bol gălbenuşurile, adaugi muştarul şi baţi cu mixerul la viteză mică până se omogenizează. Începi să adaugi ulei, puţin câte puţin. Când maioneza începe săse lege, încorporezi treptat tot uleiul, apoi adaugi zeama de lămâie, piperul şi un praf de sare. Baţi cu mixerul încă 2-3 minute şi maioneza este gata.

Pentru sosul tartar, toci castraveţii, caperele, ceapa şi gogoşarii. Le pui într-un bol şi le amesteci cu maioneza. Apoi, încorporezi smântâna. Adaugi oţetul şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Acoperi vasul cu folie şi-l introduci la frigider o jumătatede oră înainte de servirepentru a permite aromelor să se întrepătrundă.

Serveşti crochetele de peşte calde, pe un platou ornat cu frunze de salată, lămâie verde şi sos tartar!

Dificultate mică

8 porţii

Timp de preparare: 40 de minute