Peşte prăjit în aluat şi sos tartar

După mai multe dăţi în care am mâncat peşte prăjit în aluat şi sos tartar cu cartofi prăjiţi (celebrii Fish & Chips) prin diverse restaurante, am hotărât să prepar singură această reţetă, chiar la mine în bucătărie.
Peşte prăjit în aluat şi sos tartar - Ingrediente
1 kg file de cod dezosat ulei pentru prăjit
1 cană făină
1 cană făină de orez
1 linguriţă sare
½ linguriţă piper
1 ou, bătut
2¼ căni bere sau apă minerală
1 cană maioneză
2 linguriţe capere tocate
2 linguriţe zeamă de murături
1 linguriţă miere
1 linguriţă sos Worcestershire
1 linguriţă coajă răzuită de lămâie
zeama de la jumătate de lămâie
piper
Peşte prăjit în aluat şi sos tartar - Mod de preparare
Pentru aluat amestecă ingredientele uscate. Toarnă berea sau apa minerală şi amestecă până se încorporează lichidul. Elimină şi eventualele cocoloaşe formate.
Taie peştele în 8 bucăţi. Asezonează peştele sare şi piper pe ambele părţi. Dă fiecare bucată de peşte prin făina de orez, apoi dă-le prin aluat şi, cu girjă, scufundă-le în ulei încins.
Prăjeşte câteva minute, 5 minute ar putea fi suficient, dar depinde de grosimea fileurilor. Lasă până devin galben rumenit pe ambele părţi. Scurge şi aşază pe şervete absorbante pentru a elimina grăsimea în exces. Serveşte imediat.
Pentru sosul tartar, amestecă bine toate ingredientele (eventual într-un blender). Lasă în frigider timp de o oră sau mai mult, pentru a se combina aromele. Serveşte cu cartofi prăjiţi.
sursa: http://www.rockrecipes.com/
Peşte cu fasole în sos de roşii şi unt
Peşte cu fasole în sos de roşii şi unt