Peşte umplut

1365079193 533pes jpeg

Ingrediente: 2 peşti de mărime potrivită, 1 ceapă mare, 1 dovlecel, 2 morcovi potriviţi, 1 păstârnac mic, 1 ardei gras, 3 linguri ulei, 50 g caşcaval, 1 ou, 1 lingură unt, 150 ml vin alb sec, 3 căţei de usturoi, mărar verde, boia de ardei dulce, sare, piper măcinat şi boabe, 2 cartofi pentru garnitură

Mod de preparare:Numar portii: 4 Timp de preparare: 1h Dificultate: medie

Cureţi peştii de solzi şi intestine, îi speli, le tai capetele şi cozile şi îi usuci bine cu prosoape absorbante. Pudrezi interiorul cu sare, piper, după gust, şi îi laşi la rece circa 20 de minute, să se condimenteze.

Între timp, cureţi legume le, le speli şi le tai cubuleţe mici sau le dai pe răzătoarea mare. Adaugi usturoiul zdrobit, boia de ardei dulce, mărar tocat fin, sare şi piper, după gust. Le căleşti în ulei bine încins până când se înmoaie, le laşi să se răcorească puţin, după care le amesteci cu oul bătut şi caşcavalul ras.

Umpli burta peştilor cu amestecul de legume, fixezi cu scobitori deschizătura să nu se desfacă în timpul preparării şi îi aşezi într-o tavă unsă. Alături de peşti, aşezi în tavă cartofii curăţaţi, tăiaţi felii şi, eventual, legumele rămase de la umplut.

Ungi peştii cu puţin unt deasupra, adaugi vinul în tavă, plus câteva boabe de piper, şi introduci tava la cuptor pentru circa 35-40 de minute. Îi serveşti calzi.