Piadina

DSC 3011 jpeg

...sau piada este o pâine italiană subţire (ca o lipie) care se prepară mai ales în regiunea Romagna. Se face de obicei cu făină albă, untură sau cu ulei de măsline, sare şi apă. Chef Andrei Ţandără te învaţă cum să prepari cea mai bună piadina.

Preparare 30’ 8 porţii Dificultate mică

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină

20 g ulei

1 praf sare

250 ml apă

Pentru umplutură

1 mână salată verde

8 felii presciutto

2-3 bulgăraşi mozarrella

2-3 roşii tăiate feliuţe

1 praf sare

1 praf piper

3-4 frunze busuioc tăiat

Mod de preparare

Frămânţi un aluat elastic din toate ingredientele, apoi îl rupi în 8 biluţe. Întinzi fiecare biluţă cu sucitorul, într-o foaie subţire pe care o coci pe ambele părţi, într-o tigaie în care ai picurat un strop de ulei. Cu cât coca e mai bine întinsă cu atât piadinele se coc mai rapid.

Umpli fiecare piadină cu ingredientele pentru umplutură şi le îndoi. Serveşti cât sunt calde.

Dacă îţi ies mai multe lipii, le înfoliezi şi le poţi ţine la frigider 3-4 zile.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg