Piept de curcan la cuptor

Se poate spune că acest fel de mâncare se prepară aproape singur. După ce l-ai pregătit şi l-ai băgat la cuptor, trebuie doar să ai grijă să-l mai stropeşti din când în când cu sosul din tavă pentru a obţine cel mai bun piept de curcan la cuptor.
De ce ai nevoie pentru piept de curcan la cuptor
1 piept de curcan dezosat
20 ml ulei
1 linguriţă ghimbir ras
1 linguriţă cimbru
4-5 căţei de usturoi
20 grame unt
150 ml supă de carne
20 grame făină
sare
piper
gogonele, opţional
gogoşari la oţet, opţional
Cum se prepară piept de curcan la cuptor
Topeşti untul, adaugi usturoiul pisat, presari făina şi torni treptat supa de carne. Laşi să fiarbă 10 minute şi iei de pe foc. Freci pieptul de curcan cu sare şi piper, stropeşti cu ulei, asezonezi cu cimbru şi ghimbir şi dai la cuptor. După 1 oră, când pieptul începe să se rumenească, adaugi supa cu usturoi. Mai laşi încă o oră la cuptor, iar din când în când, iei cu lingura zeamă din tavă şi stropeşti curcanul. Poţi servi friptura cu sos şi cu gogonele şi ardei la oţet.