Piept de curcan la cuptor cu sos de vin alb

piept de curcan la cuptor in sos de vin jpeg

Pentru dietele sărace în grăsimi deseori este recomandată carnea de curcan. E vorba de doar 1 gram de grăsime la o porţie de 30 de grame. Printre beneficiile consumului de carne de curcan se numără scăderea nivelului de colesterol rău din sânge şi îmbunătăţirea sistemului imunitar. Aşadar, te poftim la o porţie de piept de curcan la cuptor cu sos de vin alb.

Piept de curcan la cuptor cu sos de vin alb - Ingrediente

400 g piept de curcan 1 ceapă mare 400 g ciuperci champignon mici 3 linguri ulei de măsline 250 ml supă strecurată de pui 100 ml vin alb sec 10 roşii cherry rozmarin uscat şi crenguţe verzi maghiran busuioc sare piper

Piept de curcan la cuptor cu sos de vin alb - Mod de preparare

Se porţionează pieptul de curcan, bucăţile de carne se pun într-un castron, se presară cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, şi se lasă la rece circa 30 de minute pentru frăgezire şi condimentare. Se taie ceapa felii subţiri, se călesc în ulei bine încins până se înmoaie. Se adaugă ciupercile, continuând călirea circa 10 minute, apoi se adaugă bucăţile de carne, supa de legume strecurată, vinul, sare şi piper, după gust. Se lasă să fiarbă împreună circa 15 minute, apoi se adaugă roşiile întregi şi se introduce vasul la cuptor pentru circa 30 de minute până scade bine. Pieptul de curcan la cuptor cu sos de vin alb se serveşte cald, decorat cu crenguţe de rozmarin.