Piept de porc umplut cu cartofi şi varză acră FOTO

piept de porc umplut jpeg

O reţetă de sezon, inspirată din meniurile nemţeşti. Este săţioasă, gustoasă! O felie din acest piept de porc umplut cu cartofi şi varză acră este bineveniţă oricând, mai ales dacă este fierbinte! Aroma îmbietoare te va chema la masă, din orice colţ al casei eşti!

Piept de porc umplut cu cartofi şi varză acră - Ingrediente (4-5 porţii)

1 kg piept de porc cu şorici ½ kg varză acră 1 ceapă medie 2 cartofi 100 g salam sare

Piept de porc umplut cu cartofi şi varză acră - Mod de preparare

Speli şi cureţi carnea şi cu un cuţit ascuţit tai un buzunar.

image

Speli varza cu apă şi o tai fideluţă. Cureţi şi tai ceapa mărunt, cartofii îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mari şi porţionezi şi salamul.

image

Amesteci toate ingredientele şi cu o lingură umpli buzunarul cărnii. Coşi cu sfoară buzunarul, presari carnea cu sare, o aşezi într-un vas cu şoriciul în jos şi o dai 10 minute la cuptor. După scurgerea timpului, îi pui apă cât s-o acopere şi o dai din nou la cuptor, pentru două ore. În tot acest timp, stropeşti carnea cu sucul din tavă.

image

După ce carnea s-a înmuiat, o întorci cu partea cu şorici în sus şi îl crestezi în fâşii sau romburi, cu un cuţit bine ascuţit. Presari sare şi laşi din nou la cuptor circa 20 de minute. După ce s-a rumenit frumos şi partea cu şoriciul, scoţi tava şi laşi friptura să se răcorească ca s-o poţi tăia uşor. O poţi aduce la masă cu garnitură de orez şi salată de varză acră.

image