Piept de pui cu legume la cuptor

piept de pui cu legume jpeg

Atât de banalul piept de pui la grătar, poate fi înlocuit cu o reţetă altfel, cu mult gust şi aromă. Fă şi tu o reţetă de piept de pui cu legume la cuptor la cină ăn această seară!

Piept de pui cu legume la cuptor - Ingrediente

2 bucăţi piept de pui 2 dovlecei 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 vânătă mică 5 roşii cherry (galbene şi roşii) 100 ml apă 100 ml vin alb 4 cepe mici 4 linguri ulei 2-3 crenguţe de rozmarin 1 linguriţă boia dulce 2 linguriţe miere sare piper

Piept de pui cu legume la cuptor - Cum se prepară

Pieptul de pui se curăţă de piele, se spală şi se usucă cu prosoape absorbante. Se crestează din loc în loc şi se condimentează cu sare, piper şi boia, după gust. Se ung cu miere şi puţin ulei şi se dau la ­rece pentru 30 de minute. Legumele se curăţă, se spală şi se taie bucăţi potrivite sau după dorinţă. Se aşază într-o tavă şi se condimentează cu sare şi piper. Se stropesc cu patru linguri de ulei şi se amestecă bine. Se adaugă apa şi vinul, se pun crenguţele de rozmarin printre legume şi se aşază bucăţile de carne. Se introduce tava la cuptor pentru 40-45 de minute, la foc potrivit. Opţional, poţi servi pieptul de pui cu legume la cuptor cu mujdei.