Piept de pui cu oţet balsamic şi usturoi

Chicken Breasts with Balsamic Vinegar and Garlic 2 jpeg

O reţetă rapidă şi delicioasă, ce va impresiona cu siguranţă. Se poate consuma alături de cartofi copţi.

Ingrediente:

4 piepturi de pui sare piper 340 de grame de ciuperci tăiate 2 linguri de făină 2 linguri de ulei de măsline 6 căţei de usturoi un sfert de cană de oţet balsamic 3 sferturi de cană de supă de pui 1 frunză de dafin un sfert de linguriţă de cimbru uscat 1 lingură de unt

Mod de preparare:

Condimentaţi pieptul de pui cu sare şi piper. Spălaţi ciupercile şi scurgeţi-le de apă. Adăugaţi sare şi piper în făină şi treceţi puiul prin ea. Încingeţi ulei într-o tigaie şi prăjiţi pieptul de pui timp de 3 minute, până ce capătă o culoare maronie. Adăugaţi usturoiul. Presăraţi bucăţile de ciuperci peste pui şi lăsaţi totul la prăjit încă 3 minute. Turnaţi apoi oţetul, supa de pui, punând de asemenea frunza de dafin şi cimbrul. Acoperiţi recipientul şi lăsaţi-l pe foc 10 minute, amestecând ocazional.

Scoateţi puiul şi aşezaţi-l într-o tavă acoperită cu folie de plastic. Amestecaţi pentru încă 7 minute în sosul de pe foc, punând în el şi untul. La sfârşit, turnaţi-l peste pieptul de pui.