Piept de pui cu sos de vin şi busuioc

O reţetă numai bună de impresionat pe cei dragi şi de preparat foarte rapid. Pregăteşte această reţetă de piept de pui cu sos de vin şi busuioc şi nu vei da greş. Dacă vrei, poţi înlocui carnea de pui cu cea de curcan.
Piept de pui cu sos de vin şi busuioc - Ingrediente
4 piepţi de pui dezosaţi şi fără pieliţe 2 linguri unt 2 cepe verzi tocate 1 cană vin alb sec 1/2 cană smântână lichidă 1/4 cană busuioc tocat cartofi şi dovlecei
Piept de pui cu sos de vin şi busuioc - Mod de preparare
Îmbracă fiecare bucată de pui în folie de plastic şi aplatizează uşor cu sucitorul. Asezonează cu sare şi piper după gust. Topeşti untul într-o tigaie mare la flacără medie. Găteşti puiul câte 3 minute pe fiecare parte, până când este auriu şi pătruns pe interior. Scoate pe o farfurie şi păstrează cald.
Dai focul mai încet şi pui ceapa în aceeaşi tigaie în care a fost puiul. laşi 5 minute, amestecând, până când se înmoaie. Dai focul mai mare, la mediu şi adaugi vinul. Laşi să clocotească 1 minut, apoi adaugi smântâna. Mai laşi pe foc alte 3 minute, până scade cantitatea. Adaugi busuiocul şi asezonezi. reaşezi puiul în tigaie şi mai laşi pe foc 1 minut, pâmă s-a pătruns bine. Serveşti cu cartofi şi dovlecei.
sursa: http://recipes-plus.com/
Pulpe de pui în crustă crocantă
Pulpe de pui în crustă crocantă