Piept de pui cu sos pesto şi legume la cuptor

Gustul de busuioc proaspăt, aroma legumelor preparate la cuptor şi cel mai fraged piept de pui sunt lucrurile care te vor convinge să prepari cât mai repede această reţetă.
De ce ai nevoie pentru piept de pui cu sos pesto
2 piepţi de pui dezosaţi
1 dovlecel
6-7 cartofi mai mici
2 morcovi
200 g sos pesto
200 g mozzarella
10 căţei de suturoi
50 ml ulei
sare
piper
Cum se prepară pieptul de pui cu sos pesto
Ungi cu ulei o tavă. Feliezi dovlecelul, apoi înjumătăţeşti feliile, le pui într-o parte a tăvii şi le asezonezi cu sare şi piper. Pui 2-3 căţei de usturoi tocaţi, stropeşti cu ulei şi amesteci.
În cealaltă parte a tăvii aşezi bucăţi de cartofi şi morcovi. Asezonezi cu sare, piper, căţei de usturoi şi stropeşti cu ulei. Amesteci pentru a se omogeniza ingredientele.
Pui piepţii de pui în mijlocul tăvii, şi-i condimentezi cu sare, piper, căţeii de usturoi rămaşi şi torni ulei. Torni sosul peste piepţii de pui şi presari mozzarella. Dai tava la cuptor până când se pătrund ingredientele.