Piept de pui cu suc de roşii

chickpurre w600h450 jpeg

Această reţetă simplă şi delicioasă-preparată la cuptorul cu microunde-este perfectă pentru cină, putând fi servită cu orez, cartofi sau salată.

Ingrediente:

400 g  piept de pui Piper negru(opţional) 2 linguriţe de ulei de măsline 2 crenguţe de rozmarin sau cimbru 1 ceapă curăţată 2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 ardei gras curăţat şi tăiat 1 dovlecel tăiat bucăţi subţiri 400 g roşii 1 linguriţă de pastă de tomate 1 linguriţă de oţet

 Mod de preparare:

Aşezaţi pieptul de pui într-o tavă specială pentru cuptor şi presăraţi piper peste. Turnaţi ulei şi adăugaţi rozmarinul/cimbrul. Acoperiţi tava cu o folie de plastic, lăsând o porţiune mică descoperită şi setaţi cuptorul la temperatură maximă timp de două minute. Înlăturaţi folia şi întoarceţi puiul, asigurându-vă că se coace uniform. Acoperiţi din nou tava şi lăsaţi-l la cuptor încă două minute. Scoateţi puiul din tavă şi aşezaţi-l pe o farfurie. Puneţi în tavă ceapa şi usturoiul şi gătiţi-le timp de două minute la temperatură maximă. Peste ceapă adăugaţi ardeiul şi dovlecelul, amestecaţi şi lăsaţi compoziţia în cuptor încă două minute.

Adăugaţi roşiile, pasta de tomate şi oţetul. Amestecaţi.Adăugaţi puiul în acest sos. Acoperiţi tava ca în instrucţiunile anterioare şi setaţi cuptorul la temperatură maximă timp de trei minute. Scoateţi folia de plastic, asiguraţi-vă că puiul se coace uniform, acoperiţi din nou şi repetaţi coacerea pentru încă 5 minute.