Piept de pui la grătar cu rozmarin, lămâie şi fasole verde
Ce este mai potrivit pentru o zi de vară decât un piept de pui la grătar plin de savoare?
Ingrediente
Pentru puiul cu rozmarin şi lămâie
4 bucăţi de piept de pui, dezosat şi fără pieliţă 1 lămâie mare, stoarsă şi rasă 1-2 crengi de rozmarin mari 1 căţel de usturoi mare, zdrobit 1+ ½ linguriţă sare 1 linguriţă piper proaspăt măcinat 1 lămâie tăiată în 8 felii
Pentru fasolea verde
450 g fasole verde, spălată şi curăţată
6 căţei de usturoi, feliaţi
2 linguriţe ulei de măsline, extravirgin
¾ linguriţă sare
1 linguriţă piper negru
Mod de preparare
Taie bucăţile de piept de pui în două, pentru a obţine 8 bucăţi. Adaugă puiul într-un bol mediu şi amestecă-l cu sucul de lămâie, coaja de lămâie, rozmarin, usturoi, sare şi piper. Acoperă bolul cu o folie de plastic şi bagă-l la frigider pentru cel puţin o oră(până la 8 ore). Între timp amestecă ingredientele pentru fasolea verde într-un bol mare.
Încinge grătarul. Pune pieptul de pui şi feliile de lămâie pe grătar, aruncând sosul. Lasă pe grătar pentru 5-6 minute, apoi întoarce pe partea cealaltă bucăţile de piept de pui pentru încă 5-6 minute. Poţi pune pe grătar şi fasolea verde în acelaşi timp cu puiul, dacă este loc. Pune fasolea verde într-un coş de legume şi lasă-o pe grătar timp de 5-6 minute, amestecând.
Pune pieptul de pui şi fasolea verde pe o farfurie. Serveşte preparatul cald, asezonat cu quinoa sau orez brun, după preferinţe.
sursa: www.ifoodreal.com