Piept de pui la tigaie gata în 15 minute

2 shutterstock 249706603 jpg jpeg

Carnea de pui poate fi gătită în multe feluri, însă atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, reţeta la tigaie gata în 10 minute te salvează din orice situaţie.

De ce ai nevoie pentru a pregăti piept de pui la tigaie

2 linguri ulei de măsline

4 bucăţi piept de pui

boia, după gust

oregano, după gust

busuioc, după gust

coaja de la 1 lămâie, rasă

zeama de la ½ lămâie

1 caţel de usturoi, tăiat mărunt

1 lingură de apă

sare, după gust

piper, după gust

3-4 felii de lămâie

Cum pregăteşti pieptul de pui la tigaie

Întinzi o folie alimentară pe o suprafaţă tare. Într-un bol amesteci toate condimentele şi coaja rasă de lămâie. Presari jumătate din amestec pe folie, aşezi bucăţile de piept de pui una lângă alta, le acoperi cu restul de mirodenii şi pui altă folie deasupra. Presezi uşor pieptul de pui ca pentru şniţele, însă nu la fel de subţire. Dai la foc într-o tigaie cu ulei puţin încins şi găteşti aproximativ 4 minute pe fiecare parte, sau până capătă o culoare aurie.

Adaugi usturoiul tăiat mărunt şi extra condimente, după gust. Storci zeama de la jumătate de lămâie peste pui, torni o lingură de apă şi mai laşi 1-2 minute. Serveşti cu felii de lămâie, dacă doreşti.

FOTO Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg