Piept de pui pane cu sos picant

Pregăteşte o reţetă de piept de pui pane cu sos picant pentru toşi cei dragi ai casei, când simţi nevoia să-i răsfeţi cu ceva bun. Nici tu nu vei sta prea mult în bucătărie, dar şi rezultatul va fi bun de să te lingi pe degete.
Ingrediente
500 g piept de pui
3 ouă
100 g făină
sare
piper
Pentru sosul picant
1 ceapă
2-3 căţei usturoi
500 ml sos de roşii
2 linguri ulei
½ ardei iute
sare
piper
Pentru garnitură
250 g spaghete
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu un praf de sare, pui 50 g făină, amesteci bine, adaugi apă şi subţiezi aluatul până la consistenţa unei smântâni.
Tai pieptul de pui felii şi le baţi uşor cu ciocanul de şniţele. Le condimentezi cu sare şi piper, le pudrezi cu făină, le treci prin aluatul de ou, din nou prin făină şi le prăjeşti în ulei bine încins. Le scoţi pe prosop absorbant şi le păstrezi calde.
Între timp, prepari sosul picant şi garnitura. Razi ceapa şi usturoiul, apoi le căleşti un minut într-o lingură cu ulei. Adaugi sosul de roşii, ardeiul tocat şi laşi totul să fiarbă 15 minute, până scade bine. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Separat, fierbi spaghetele în apă cu sare, le scurgi şi le căleşti câteva secunde cu o lingură de ulei. Serveşti pieptul pane cu spaghete şi sosul picant.