Piept de pui pane cu sos picant

1365617998 6397piept 20de 20pui 20pane jpeg

Pregăteşte o reţetă de piept de pui pane cu sos picant pentru toşi cei dragi ai casei, când simţi nevoia să-i răsfeţi cu ceva bun. Nici tu nu vei sta prea mult în bucătărie, dar şi rezultatul va fi bun de să te lingi pe degete.

Ingrediente

500 g piept de pui

3 ouă

100 g făină

sare

piper

Pentru sosul picant

1 ceapă

2-3 căţei usturoi

500 ml sos de roşii

2 linguri ulei

½ ardei iute

sare

piper

Pentru garnitură

250 g spaghete

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu un praf de sare, pui 50 g făină, amesteci bine, adaugi apă şi subţiezi aluatul până la consistenţa unei smântâni.

Tai pieptul de pui felii şi le baţi uşor cu ciocanul de şniţele. Le condimentezi cu sare şi piper, le pudrezi cu făină, le treci prin aluatul de ou, din nou prin făină şi le prăjeşti în ulei bine încins. Le scoţi pe prosop absorbant şi le păstrezi calde.

Între timp, prepari sosul picant şi garnitura. Razi ceapa şi usturoiul, apoi le căleşti un minut într-o lingură cu ulei. Adaugi sosul de roşii, ardeiul tocat şi laşi totul să fiarbă 15 minute, până scade bine. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Separat, fierbi spaghetele în apă cu sare, le scurgi şi le căleşti câteva secunde cu o lingură de ulei. Serveşti pieptul pane cu spaghete şi sosul picant.