Piept de pui picant

piept de pui picant jpeg

Foarte important pentru această reţetă este busuiocul. Considerat o plantă magică, busuiocul dă multă savoare în special preparatelor din zona mediteraneană. Pastele, piza, sosurile, salatele greceşti şi talieneşti nu au savoare dacă nu sunt aromate cu busuioc proaspăt. Această plantă cu o aromă uşor mentolată şi piperată şi-a găsit loc şi printre tradiţionalele bucate româneşti.

Piept de pui picant - Ingrediente

1 piept de pui 2 linguriţe boia iute 1 lingură ulei 1 ceapă câteva frunze salată verde

200 ml bere

1 linguriţă busuioc uscat

sare

piper

Piept de pui picant - Cum se prepară

Pieptul de pui se spală şi se taie fâşii mai groase sau cuburi, după preferinţă. Într-un castron se amestecă berea, busuiocul, sare şi piper, după gust. Se pun bucăţile de piept, se amestecă bine, se acoperă şi se lasă la frigider 1-2 ore ca să se marineze. Se mai amestecă din când în când. Se scot bucăţile de piept, se scurg şi se presară cu boia iute.

Se încinge uleiul, se pun bucăţile de carne şi puţină zeamă în care au fost marinate. Sunt gata când zeama a scăzut şi ele s-au rumenit bine. Se servesc pe pat de salată verde cu rondele de ceapă. Se mai pot servi şi cu salată asortată.