Piept de pui şi legume gratinate

piept de pui si legume gratinate jpeg

Pentru un plus de aromă, la această reţetă de piept de pui şi legume gratinate, poţi folosi piper de Sichuan. Nu este înrudit nici cu piperul alb şi nici cu cel negru şi este cules din planta piperului chinezesc, care creşte în sălbăticia munţilor din sud-vestul Chinei. Fructele fac parte din familia citricelor, ceea ce explică aroma de lămâie pe care o oferă acest condiment mâncărurilor din regiune.

Piept de pui şi legume gratinate - Ingrediente (4 porţii)

3 piepţi de pui 500 g ciuperci 1 ardei 2 roşii 150 g caşcaval 100 ml ulei 20 g unt sare piper 2 ouă 200 g smântână 2 căţei usturoi

Piept de pui şi legume gratinate - Mod de preparare

Speli carnea, o dezosezi şi o tai fâşii. Speli şi legumele, cureţi roşiile de cotor, ardeiul de cotor şi seminţe şi tai ciupercile. Într-o tigaie încinsă, rumeneşti în puţin ulei pieptul de pui. Dai deoparte pe un şerveţel absorbant pentru a elimina surplusul de grăsime. În aceeaşi tigaie, sotezi ciupercile şi ardeiul, pe care l-ai tăiat felii subţiri.

Într-o tavă unsă cu puţin unt, aşezi şi amesteci fâşiile de pui cu toate legumele. Baţi ouăle cu sare şi piper, adaugi smântâna şi usturoiul pisat şi torni compoziţia peste legume. Presari caşcavalul ras. Încingi cuptorul. Laşi la copt până se rumeneşte.