Piept de pui umplut cu spanac

Ce poate fi mai apetisant decât o bucată de piept de pui înfăşurat în bacon, umplut cu spanac şi brânza? Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem astăzi. Va deveni cu siguranţă una din preferatele tale.
Ingrediente
50 g bacon
400 g piept de pui
1 ceapă verde
3-4 linguri ulei
1 căţel de usturoi
100 g spanac congelat
30 g spanac proaspăt
30 g brânză feta sau telemea
50 g mozzarella
sare
piper
Mod de preparare
Speli pieptul de pui, îl usuci, îl întinzi şi îl baţi cât mai subţire. Aşezi peste feliile de bacon. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Presari deasupra mozzarella rasă. Într-o tigaie, căleşti ceapa tocată şi usturoiul pisat în puţin ulei bine încins. Adaugi spanacul congelat şi îl laşi până se evaporă apa, apoi îl pui pe cel proaspăt şi îl mai laşi încă 1-2 minute. Aşezi peste el brânza feta mărunţită.
Rulezi carnea împreună cu feliile de bacon. O securizezi cu scobitori, apoi o aşezi într-un vas termorezistent. Stropeşti cu puţin ulei. Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptorul încălzit la 200 °C, 45 de minute. Îndepărtezi folia şi mai laşi încă 15 minute sau până se rumeneşte uşor baconul. Serveşti imediat.
Sursa https://www.stayathomemum.com