Piept de pui umplut cu şuncă şi mozzarella
Deoarece pieptul de pui are tendinţă să se usuce atunci când este gătit, trebuie să-l serveşti cu un sos, cel mai recomandat fiind cel pesto.
De ce ai nevoie pentru piept de pui umplut cvu şuncă şi mozzarella
1 kg piept de pui dezosat
12 bastonaşe de mozzarella
12 felii de şuncă
sare
piper
1 lingură ulei
1 lingură unt
50 ml vin
100 g sos pesto
50 g parmezan ras
Cum se prepară pieptul de pui umplut cu şuncă şi mozzarella
Înfăşori fiecare bastonaş de mozzarella într-o felie de şuncă. Tai pieptul bucăţi, apoi crestezi fiecare bucată şi pui în mijloc câte un bastonaş. Prinzi bucata cu scobitori, pentru a fixa umplutura. Încingi untul şi uleiul în tigaie.
Asezonezi fiecare bucată de carne cu sare şi piper şi le rumeneşti pe ambele părţi câteva minute, apoi torni vinul, acoperi şi laşi să fiarbă 10 minute sau până când se pătrunde carnea.
Scoţi scobitorile şi serveşti puiul cu sos pesto şi parmezan ras.