Piept de pui umplut FOTO
Pentru acest piept de pui umplut ai nevoie de un pic de condimentare cu piper. Picant şi prezent în toate bucătăriile lumii, piperul este o plantă tropicală originară din Orientul Mijlociu şi Extremul Orient, cu tulpina lungă şi subţire, târâtoare sau agăţătoare. Fructele se numesc bace şi pot fi negre, verzi, roşii, albe, roz.
Piept de pui umplut - Ingrediente (2 porţii)
1 piept de pui mare 4 linguri ulei 100 ml supă de pui 1 crenguţă de rozmarin 1 ceapă roşie 1 dovlecel 3-4 ciuperci 1 morcov 1 cartof 1 roşie
2 fire de ceapă verde
2 căţei de usturoi
150 g măsline verzi
1 ou
piper
sare
Piept de pui umplut - Mod de preparare
Pieptul de pui se taie fâşii de aproximativ 2 cm, fără a despărţi definitiv bucăţile de carne. Ele trebuie să rămână lipite una de alta, la bază, şi să dea aspectul burdufului de acordeon.
Se taie rondele ceapa verde, căţeii de usturoi şi măslinele. Se amestecă toate într-un castron, împreună cu un ou. Se adaugă sare şi piper după gust şi câteva frunze de rozmarin tocate.
Umplutura se aşază între fâşiile de carne şi se leagă apoi cu aţă pentru a nu se împrăştia în timpul coacerii.
Pieptul umplut se aşază într-o formă de Jena. În jurul lui se pun legumele tăiate bucăţi, după preferinţă. Roşia se taie pe jumătate, se goleşte de seminţe şi se umple cu aceeaşi compoziţie folosită ca umplutură pentru carne. Se stropeşte totul cu ulei, se adaugă supa de pui şi se introduce forma la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Din când în când se stropeşte cu sosul care se formează.