Piept de pui umplut pe pat de ciupreci

Pieptul de pui în combinaţie cu ciupercile este delicios. Îţi recomandăm această reţetă savuroasă.
Dificultate medie
1 h
2-3 porţii
Ingrediente
2 piepţi de pui
3-4 felii de bacon
2 felii de pâine înmuiate în lapte
1 ou
3 linguri ulei
1 ardei tăiat bucăţele
1 ou
200 g ciuperci tăiate în sferturi
2-3 căţei usturoi
150 g spanac sotat
piper boabe
1 lingură bulion
¼ linguriţă boia
sare
piper măcinat
pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Speli un piept de pui, îl usuci, îl tai în două, apoi faci câte un buzunăraş în fiecare bucată de carne. Le presari cu sare şi piper, după gust şi le laşi la rece.
Dai prin maşina de tocat celălalt piept de pui împreună cu baconul. Îl amesteci cu pâinea storsă bine, cu oul, ardeiul gras şi potriveşti gustul de sare şi piper. Umpli cu acest amestec cele două bucăţi de piept, adaugi spanac şi le asiguri cu scobitori. Le rumeneşti pe toate părţile în ulei încins.
Separat, într-o tigaie cu ulei, căleşti usturoiul feliat, apoi adaugi ciupercile şi le ţii până scade apa lăsată. Le răstorni într-o tavă antiaderentă şi aşezi peste ele pieptul de pui umplut. Torni un sfert de cană de apă, bulionul, presari boabale de piper şi boiaua. Dai tava la cuptorul încins, până când carnea este bine pătrunsă.
Le serveşti decorate cu frunze de pătrunjel.