Piept de vită umplut

piept de vita umplut IF18974 jpeg

Nici nu-ţi dai seama când trece săptămâna şi s-a făcut sâmbătă şi ai musafiri la masă şi nu ştii ce să prepari. Sperăm ca ideea noastră să îţi vină de ajutor.

Ingrediente

600 g piept de vită 8 felii de bacon 200 g telemea de oi 3 ouă fierte tari 1 lingură muştar 1 castravete murat 1 gogoşar murat 150 ml supă de legume 2 linguri ulei sare piper

Pentru sos

1 ceapă

½ rădăcină de ţelină

1 rădăcină de pătrunjel

3 linguri ulei

125 ml vin roşu

50 ml supă de legume

2 linguri făină

cimbru

sare

piper

Mod de preparare

Se taie carnea în aşa fel încât să se obţină o bucată întinsă, ca o foaie. Se bate uşor cu ciocanul de carne, se unge cu muştar, se condimentează cu sare şi piper după gust, se rulează uşor şi se lasă la rece 20 de minute.

Între timp se prepară umplutura. Se taie baconul cubuleţe, ouăle fierte, telemeaua, castravetele, gogoşarul şi se amestecă.

Se desface carnea care a stat la rece, se aşază umplutura în mijlocul ei şi se rulează cu umplutura în interior. Se leagă cu sfoară albă de bumbac şi se aşază în cratiţă. Se stropeşte cu ulei, se adaugă supa de legume, sare şi piper, după gust, se acoperă cu un capac şi se pune la foc mic, pentru 30 de minute.

Se prepară sosul. Se taie legumele mărunt, se călesc în ulei încins, se sting cu supa şi se lasă să fiarbă până când sunt bine pătrunse. Se trec prin sită, se adaugă vinul, făina, cimbrul, sarea şi piperul, după gust, şi se lasă să fiarbă încă 10 minute, la foc mic, amestecând mereu. Rulada se serveşte caldă, tăiată felii, asezonată cu sosul de legume şi garnisită cu salată verde şi gogoşari muraţi.

sursa foto: ImageFood