Piersici cu „firimituri“

Piersici cu firimituri jpeg

Dacă eşti în căutarea unei reţete simple şi economice, ai acum la dispoziţie un desert care nu este deloc costisitor. încearcă şi tu reţeta de piersici cu „firimituri“!

Ingrediente

Pentru „firimituri“

150 g faină 80 g zahăr ¼ linguriţă scorţişoară 85 g unt la temperatura camerei

Pentru umplutură

50 g zahăr

2 linguriţe amidon

1 lingură zeamă de lămâie

5 piersici

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci faina, untul, zaharul şi scorţişoara cu o furculiţă. Într-o tavă, pui piersicile spălate şi tăiate felii. Adaugi 30 g de zahăr, zeama de lămâie şi amesteci, astfel încât să nu zdrobeşti fructele. Ţii până când piersicile lasă un suc. Torni sucul într-o cana şi adaugi amidonul. Amesteci bine, după care îl pui peste fructe. Aşezi peste piersici „firimiturile“ şi presari restul de zahăr.

Dai la cuptorul preîncalzit 30-40 de minute. Scoţi din cuptor, aştepţi să se răcească 20-30 de minute, apoi serveşti cu îngheţată sau cu iaurt.