Piersici la cuptor umplute cu bezele

piersici la cuptor umplute cu bezele jpeg

Piersica face parte din familia Prunus, deci este verişoară cu pruna şi împreună cu migdalul fac parte dintr-o subspecie a prunilor. Există două mari tipuri de piersici, cu puf şi fără puf, nectarinele. O piersică are 30 kcal, 1 g de proteine, 140 mg potasiu şi vitamina C. Piersicile se pot păstra foarte bine pentru iarnă sub formă de compot, fierte, pasate şi congelate pentru tarte şi bineînţeles sub formă de gem sau dulceaţă. Se pot consuma şi umplute cu biscuiţi, frişcă, smântână sau brânză. Noi am preparat o reţetă de piersici la cuptor umplute cu bezele.

Piersici la cuptor umplute cu bezele - Ingrediente

8 piersici mari, bine coapte 3 linguri miere 1 linguriţă scorţişoară măcinată 50 ml lichior de portocale

3 albuşuri

150 g zahăr pudră

2 linguri nuci măcinate

1 pliculeţ zahăr vanilat

1 linguriţă zeamă de lămâie

Piersici la cuptor umplute cu bezele - Cum se prepară

Se taie piersicile în două, se scot sâmburii şi se pun cu gura în jos să se scurgă zeama.Între timp, se bat albuşurile spumă tare, într-un vas aşezat la bain-marie, adăugând treptat zahărul pudră şi zahărul vanilat. Când compoziţia capătă un luciu sidefiu, se adaugă zeama de lămâie şi se încorporează uşor nucile măcinate.Se amestecă mierea cu praful de scorţişoară, se pune câte puţin în fiecare jumătate de piersică, iar deasupra se adaugă câte o lingură din compoziţia de bezea. Piersicile astfel umplute se aşază pe o tavă şi se dau la cuptor, la foc mic. Pentru ca bezeaua să nu se îngălbenească în timpul coptului, se acoperă cu o foaie de hârtie.Piersicile la cuptor umplute cu bezele se servesc după ce s-au răcit, stropite cu lichior de portocale.