Piftie cu carne de porc

Pentru că nu vrem să ne imaginăm sărbătorile fără bucatele tradiţionale pe mese, iată o delicioasă reţetă de piftie, aşa cum se făcea la bunica acasă.
Ingrediente (pentru 4 porţii)
2 picioare de porc 5 bucăţi şorici ½ cap de porc tăiat bucăţi ½ kg pulpă de porc cu os 1 genunchi de vită 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel sare piper 7-8 căţei de usturoi
Pentru decor
1 castravete murat
1 ceapă
Mod de preparare
Speli bucăţile de carne şi le pui la fiert în apă cu sare. Apa trebuie să depăşească cu 3-4 degete carnea. Spumezi când este nevoie. Când furculiţa începe să intre în carne,
adaugi legumele curăţate. Fierbi până când carnea se desprinde de pe os, iar zeama începe să fie lipicioasă.
Scoţi carnea şi o laşi la răcit, după care o dezosezi. Usturoiul îl pisezi şi-l bagi 5 minute în zeama de carne. Strecori zeama de 2-3 ori, iar la sfârşit pui piperul. Aşezi bucăţile de carne într-un vas şi torni zeama peste ele. Dai vasul la frigider până se încheagă. Răstorni şi decorezi cu ceapă tăiată rondele şi castravete feliat. Pentru a se răsturna mai
uşor, ţii vasul în apă fierbinte câteva secunde.
sursa foto: profimedia