Piftie cu carne de porc

Meat jelly jpeg

Pentru că nu vrem să ne imaginăm sărbătorile fără bucatele tradiţionale pe mese, iată o delicioasă reţetă de piftie, aşa cum se făcea la bunica acasă.

Ingrediente (pentru 4 porţii)

2 picioare de porc 5 bucăţi şorici ½ cap de porc tăiat bucăţi ½ kg pulpă de porc cu os 1 genunchi de vită 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel sare piper 7-8 căţei de usturoi

Pentru decor

1 castravete murat

1 ceapă

Mod de preparare

Speli bucăţile de carne şi le pui la fiert în apă cu sare. Apa trebuie să depăşească cu 3-4 degete carnea. Spumezi când este nevoie. Când furculiţa începe să intre în carne,

adaugi legumele curăţate. Fierbi până când carnea se desprinde de pe os, iar zeama începe să fie lipicioasă.

Scoţi carnea şi o laşi la răcit, după care o dezosezi. Usturoiul îl pisezi şi-l bagi 5 minute în zeama de carne. Strecori zeama de 2-3 ori, iar la sfârşit pui piperul. Aşezi bucăţile de carne într-un vas şi torni zeama peste ele. Dai vasul la frigider până se încheagă. Răstorni şi decorezi cu ceapă tăiată rondele şi castravete feliat. Pentru a se răsturna mai

uşor, ţii vasul în apă fierbinte câteva secunde.

sursa foto: profimedia



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg