Pilaf cu carne de porc şi legume
Dacă ai prin congelator puţină carne de porc tocată, o poţi folosi pentru un delicios pilaf cu carne şi legume.
De ce ai nevoie pentru pilaf cu carne de porc şi legume
2 linguri ulei
500 g carne de porc
½ linguriţă srae
½ linguriţă piper
2 cepe
200 g broccoli
1 ardei
200 g mazăre
1 morcov
600 g orez fiert
2 ouă
Cum se prepară pilaful cu carne de porc şi orez
Încingi uleiul în tigaie şi căleşti carnea de porc asezonată cu sare şi piper, după gust. După 4-5 minute, când carnea s-a fărâmiţat, adaugi cepele tocate, ardeiul şi broccoli tocate, mazărea congelată şi morcovul tocat. Amesteci, acoperi şi laşi legumele să se pătrundă câteva minute. Adaugi orezul fiert şi mai laşi câteva minute pe foc, apoi adaugi ouăle, amesteci din nou, stingi focul şi laşi vasul acoperit alte 5 minute.