Pilaf cu carne de vită

Pilaf cu carne de vită jpeg

Nu ştim vouă, dar nouă ne place foarte mult orezul. Din acest motiv încercăm să preparăm diverse reţete, în diverse combinaţii. Aşa cum este şi acest pilaf cu carne de vită.

Ingrediente pentru pilaf cu carne de vită

500 g pulpă de vită 200 g orez cu bobul lunguieţ 2 ardei capia 2 morcovi 4 ciuperci 2 linguri ulei măghiran uscat cimbru busuioc sare piper

Mod de preparare pentru pilaf cu carne de vită

Se taie carnea cubuleţe, se aşază într-un vas de ceramică sau într-un vas termorezistent, se condimentează cu sare, piper şi ierburi aromate, după gust, se acoperă cu apă şi se pune vasul la cuptor pentru circa o oră. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă caldă pe parcurs.

Între timp, se curăţă ardeii de seminţe şi se taie cuburi, morcovii se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, orezul se spală în mai multe ape şi se scurge, iar ciupercile se feliază şi se sotează într-o tigaie, fără grăsime, pentru a scoate apa din ele.

Când carnea este aproape fiartă, se adaugă legumele şi orezul. Se corectează gustul de sare, se adaugă circa 100 ml de apă caldă, două linguri de ulei, se amestecă şi se acoperă vasul cu capac. Se pune din nou la cuptor pentru circa 40 de minute. Se opreşte focul şi se mai lasă pilaful la cuptor 10 minute, apoi se serveşte.

sursa foto: Shutterstock