Pilaf cu ciuperci

bb62e9b9 6899 4ed3 bfd1 fc9ded5d4b8d jpeg

Aroma ciupercilor este inconfundabilă, oferind oricărui preparat un gust aparte. Acestea înlocuiesc cu succes carnea şi pot fi gătite în diverse combinaţii, alături de ingrediente aflate la îndemâna oricărei gospodine.  Pilaful cu ciuperci şi orez, prezentat mai jos, este o variantă foarte bună.

Ingrediente:

2 linguriţe unt

225 g ciuperci

2 linguri ceapă mărunţită

¼ cană ardei gras mărunţit

2/3 cană orez

1 căţel de usturoi

1 1/3 cană supă de pui

sare

piper

¼ cană pătrunjel şi coriandru tocat (părţi egale)

căteva frunze de pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare:

Topeşti untul într-o tigaie, la foc potrivit. Pui ciupercile feliate şi amesteci. Adaugi ardeiul şi ceapa şi le laşi până se înmoaie. Torni supa de pui, apoi încorporezi orezul, usturoiul pisat, sarea şi piperul, după gust. Când a dat în clocot, reduci flacăra, acoperi şi continui să amesteci până când lichidul a fost absorbit şi orezul este fiert (aproximativ 14-16 minute).

Iei tigaia de pe foc, amesteci cu verdeaţa mărunţită, decorezi cu 2-3 frunze de pătrunjel şi serveşti.

Sursa: www.allrecipes.com

Foto: images.media-allrecipes.com

images.media-allrecipes.com