Pilaf cu ciuperci şi bacon

pilaf cu ciuperci si bacon jpeg

Acest pilaf cu ciuperci şi bacon poate fi servit ca aperitiv ori ca fel principal la prânz ori la cină. Orezul integral are cel mai echilibrat raport proteine-glucide-lipide dintre toate cerealele. De asemenea, alături de quinoa este una dintre acele puţine plante cu o combinaţie echilibrată de aminoacizi esenţiali.

Pilaf cu ciuperci şi bacon - Ingrediente

3 ciuperci champignon 250 g orez 60 ml vin alb sec 1 l supă de legume 8 linguri ulei de măsline 1 ceapă 150 g bacon 2 linguri parmezan ras sare pătrunjel verde

Pilaf cu ciuperci şi bacon - Mod de preparare

Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie cât mai mărunt. Se încing patru linguri de ulei într-o tigaie şi se călesc ciupercile 10-15 minute. Supa se pune la fiert împreună cu vinul, iar baconul se taie fâşii mici şi se prăjeşte fără ulei până devine uşor crocant. Se încinge restul de ulei într-o altă tigaie şi se căleşte ceapa tocată fin 2-3 minute. Se adaugă orezul şi se căleşte, amestecându-se continuu, până devine sticlos. Se adaugă treptat câte un polonic cu supă fierbinte până orezul este fiert. Când se pune ultimul polonic de supă, se adaugă ciupercile, se condimentează cu sare, după gust, şi se mai fierbe câteva minute. Se aşază orezul într-un vas, se presară cu pătrunjel tocat şi cu parmezan ras. Se pune deasupra baconul prăjit şi se serveşte imediat pilaful cu ciuperci şi bacon.