Pilaf cu conopidă

pilaf cu conopida jpeg

Dacă până acum ai făcut doar pilaf simplu cu legume sau cu carne, îţi propunem o variantă extrem de apreciată în Italia, pilaf cu conopidă.

De ce ai nevoie pentru pilaf cu conopidă

1 conopidă

500 g roşii descojite

1/3 cană ardei tocaţi

2 linguri oţet

2 căţei de usturoi

Busuioc uscat

Oregano

1 praf pudră ardei iute

2 căni spanac congelat, scurs

1 praf de sare

1 cană orez

Cum se prepară pilaf cu conopidă

Împarte conopida în buchete pe care să le speli sub un jet de apă rece. Pui buchetele în blender şi le pasezi, după care le pui într-o tigaie împreună cu orezul spălat, roşile tocate, ardeii, oţetul, usturoiul, busuiocul, oregano şi pudra de ardei iute. Torni o cană de apă şi laşi la foc mic până se înmoaie conopida şi adaugi spanacul tocat. Amesteci până scade zeama şi adaugi sare după gust.

Sursa foto http://blissfulbasil.com

http://blissfulbasil.com