Pilaf cu spanac, de post

Deşi necesită mai mult timp de preparare, pilaful iese mai bun atunci când îl laşi să se umfle încet, fără multă fierbere. Încearcă această reţeta cu spanac, perfectă pentru zilele de post.
De ce ai nevoie pentru a pregăti pilaf cu spanac, de post
300 g orez
4 pahare de apă
1 ceapă
1 morcov
50 ml ulei
500 g spanac
1 linguriţă pastă de ardei roşu, opţional
sare, după gust
Cum se pregăteşte pilaful cu spanac, de post
Speli spanacul şi îl scurgi bine de apă. Căleşti într-o oală, în ulei, ceapa tocată şi morcovul ras. Adaugi pasta de ardei roşu şi spanacul mărunţit şi laşi pe foc 5 minute. Pui orezul spălat peste legumele călite. Torni apa şi aştepti până începe să fiarbă. Condimentezi cu sare, după gust.
Laşi să fiarbă 10 minute, până se umflă bobul de orez. Stingi focul, acoperi oala şi aştepţi 30-50 de minute ca orezul să absoarbă toată apa. Serveşti cu o salată, dacă doreşti.
Sursa http://www.food.com