Piure de cartofi cu morcovi

Ingrediente: 600 g cartofi albi 400 g morcovi 50 g unt 50 ml lapte 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi (opţional) 1 foaie de dafin 1 linguriţă rasă zahăr sare piper
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică
Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli sub jet de apă rece, îi tai felii sau cuburi şi îi fierbi, circa 20 de minute, în apă cu un praf de sare, în care adaugi o ceapă potrivită întreagă şi o foaie de dafin.
Când legumele sunt bine fierte, îndepărtezi ceapa şi foaia de dafin, scurgi zeama, dar o păstrezi departe. Presezi legumele (sau le mixezi), adaugi untul, laptele fierbinte (sau zeama în care au fiert legumele), zahăr, sare, piper, după gust. Poţi adăuga şi un căţel de usturoi zdrobit pentru a obţine un piure mai gustos. Amesteci bine şi serveşti ca atare sau lângă o fripturică de pui.