Piure de spanac cu usturoi

În zilele în care ţii post, încearcă acest piure de spanac cu usturoi. Este foarte uşor de preparat.
Piure de spanac cu usturoi - Ingrediente
1 kg spanac 50 g făină 3 linguri ulei sare piper 1 căpăţână usturoi zeamă de lămâie, după gust
Preparare
Cureţi şi speli spanacul în mai multe ape, apoi îl opăreşti, 10 minute, în apă cu sare. Scurgi apa în care a fiert, păstrezi din ea o cană, îl pui în strecurătoare, îl treci sub jet de apă rece şi îl laşi iar la scurs. Încingi uleiul, pui spanacul tăiat, combini făina cu zeama în care a fiert spanacul, având grijă să nu facă cocoloaşe şi o adaugi peste spanac.
O laşi să fiarbă până scade sosul, potriveşti de sare şi piper, adaugi usturoiul pisat, zeamă de lămâie, mai ţii puţin să se combine aromele şi opreşti focul.