Pizza „Alişori“

pizza tofu jpeg

Ingrediente: ½ l lapte, 1 cub drojdie, 800g făină, 1 praf de sare, 2 linguri ulei, 300g cârnăciori, 2 cepe, 200g măsline, ketchup, 1 cutie de ciuperci, 200g caşcaval, condimente de pizza

Mod de preparare:Număr porţii:4 Timp de preparare:50min Dificultate:mică

Într-un vas, dizolvi drojdia în laptele călduţ, adaugi câteva linguri de făină şi amesteci bine. Pui uleiul şi sarea şi omogenizezi. Adaugi treptat făina şi frămânţi până când coca nu se mai lipeşte de degete. Împarţi aluatul în patru. Întinzi o bucată de aluat într-o formă de pizza, o ungi cu ketchup, adaugi cârnăciorii tăiaţi bucăţi, câteva rondele de ceapă, măsline şi ciuperci. La final se presară caşcaval ras sau tăiat cubuleţe şi condimentele de pizza. Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 15-20 de minute. La fel procedezi şi cu celelalte bucăţi. Dacă vrei doar o pizza, aluatul rămas îl pui într-o pungă, îl laşi la frigider şi îl poţi folosi a doua zi.