Pizza calzone
Puţin aluat păstrat în congelator şi ce mai găseşti ptin frigider sau prin cămară şi ...pizza este gata. Cu legume, cu carne, cu de toate...
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină 10 g drojdie ½ linguriţă zahăr 2 linguri ulei 250 ml apă călduţă 1 gălbenuş 1 praf de sare
Pentru umplutură
100 g şuncă
3 ciuperci
1 ardei gras
1 ceapă potrivită
4-5 roşii cherry
2 linguri ulei
oregano
sare
piper
1 ou pentru uns deasupra
Pentru decor
sos de roşii picant
100 g caşcaval
oregano
Mod de preparare
Freci drojdia cu zahărul, adaugi o lingură de făină şi două de apă călduţă şi obţii o compoziţie de consistenţa unei smântâni. Laşi maiaua la crescut circa 30 de minute, până îşi dublează
volumul. Amesteci maiaua cu restul ingredientelor pentru aluat şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi elastic, pe care îl laşi la dospit circa 30 de minute.
Separat, căleşti, în uleiul bine încins ceapa tocată mărunt, ciupercile feliate, ardeiul, şunca şi roşiile cherry tăiate cubuleţe. Condimentezi, după gust, cu sare, piper şi oregano.
Împarţi aluatul în bucăţele egale, le frămânţi din nou pe fiecare şi le întinzi pe planşetă, dându-le formă rotundă cu diametrul de circa 12 cm. Ungi foile cu ulei, adaugi umplutura pe jumătate din foaie, o pliezi cu umplutura în interior şi sigilezi marginile prin răsucirea aluatului.
Le aşezi pe o tavă cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut şi le introduci în cuptorul încins pentru 40 de minute. Le serveşti calde, cu sos de roşii deasupra, oregano şi caşcaval ras.
sursa foto: Shutterstock