Pizza Calzone cu brânză şi legume FOTO

pizza calzone cu legume si branza jpeg

Pizza este un fel de mâncare adorat de toţi, de la pitici până la bunici. Prepară şi tu o delicioasă pizza calzone cu brânză şi legume în patru paşi simpli. Poţi folosi la prepararea aluatului în loc de drojdie proaspătă 1 pliculeţ din cea uscată. Poţi întinde aluatul, sub formă de dreptunghi, cu ajutorul unui sucitor. Dacă-l vrei rotund, întinde-l cu mâna. Aşezi la jumătate umplutura şi lipeşti marginile. Poţi face umplutura pentru calzone din orice legume doreşti şi, dacă vrei, în loc de telemea, poţi folosi mozzarella.

Pizza Calzone cu brânză şi legume - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 500 g făină 1 praf de sare 2 linguri ulei drojdie cât o măslină ½ linguriţă rasă de zahăr 300 ml apă călduţă

200 g spanac congelat

200 g ciuperci

1 ceapă

2 roşii din borcan

400 g telemea mai puţin sărată

sare

piper

ulei

Pizza Calzone cu brânză şi legume - Mod de preparare

Pui într-un vas drojdia, puţină apă, zahărul, o mână de făină, praful de sare şi laşi maiaua 10 minute. Restul de făină îl pui în alt vas, faci la mijloc o gaură, torni maiaua şi începi să frămânţi încorporând, pe rând, restul de apă caldă şi uleiul. Laşi să dospească. Apoi frămânţi din nou aluatul şi îl împarţi în două. Le întinzi, pe un blat de lucru, dat cu făină. Le ungi cu ulei.

image

Tai mărunt legumele, le pui într-o tigaie cu ulei şi le laşi la călit 10 minute. Adaugi spanacul şi laşi să scadă apa.

image

Împarţi legumele în două şi pui pe fiecare foaie de pizza, razi deasupra jumătate din brânză şi împătureşti blatul.

image

Aşezi pizza obţinută pe o tavă cu hârtie de copt, razi restul de telemea şi dai la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

image