Pizza cu cârnaţi şi aluat de cartofi

Dacă nu vrei o pizza cu aluat obişnuit, poţi face chiar tu unul la tine în bucătărie din aluat de cartofi. Umplutura poate fi din ingrediente care îţi sunt ţie pe plac, dar noi avem pentru tine această propunere de pizza cu cârnaţi şi aluat de cartofi.
Ingrediente (1 pizza)
1 kg cartofi 1 ceapă 3 linguri făină 1 ou 300 ml lapte 2 linguri ulei
150 g cârnaţi (sau şuncă presată)
2 ciuperci
200 g caşcaval
50 g unt
10 roşii cherry
busuioc (frunze şi crenguţe)
oregano
sare
piper
Mod de preparare
Se spală bine cartofii, apoi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Când sunt fierţi, se strecoară, se curăţă de coajă şi se pasează pentru a se transforma în piure. Se adaugă ceapa călită separat, oul bătut, făina, laptele şi puţin ulei. Se frământă bine până se obţine un aluat care se întinde într-o foaie mai grosuţă. Se aşază foaia de aluat într-o formă rotundă, unsă cu ulei şi se coace circa 8-10 minute, în cuptorul bine încins.
Se scoate forma din cuptor, se aşază deasupra roşii cherry tăiate rondele, felii de cârnaţi (sau şuncă presată), felii de ciuperci, se presară busuioc, oregano, sare şi piper, după gust. La final, se adaugă bucăţele de unt şi caşcaval ras şi se pune din nou forma la cuptor pentru încă 15 minute, până când toppingul este rumenit şi caşcavalul topit. Se serveşte imediat, ornată cu crenguţe de busuioc.