Pizza cu ciuperci şi caşcaval

pizza cu ciuperci si cascaval jpeg

E mai comod să apelezi la catering atunci când ţi se face poftă de o pizza. Dar nu e mai bine să te lauzi că ai preparat singur o pizza? Ce ai zice de o pizza cu ciuperci şi caşcaval? O pizza preparată chiar la tine în bucătărie.

Pizza cu ciuperci şi caşcaval - Ingrediente

Pentru blat 250 g făină albă 150 ml apă călduţă 1 linguriţă miere 10 g drojdie proaspătă 3 linguri margarină 1 linguriţă sare pătrunjel pentru decor făină şi ulei pentru tapetarea tăvii

1 ceapă roşie

5-6 ciuperci potrivite

350 g caşcaval

sare

oregano

Pizza cu ciuperci şi caşcaval - Cum se prepară

Pentru blat, amesteci drojdia cu mierea şi două linguri de apă călduţă. Într-un vas, cerni făina şi adaugi sarea. Faci o adâncitură în mijloc şi pui drojdia, apa călduţă rămasă, margarina topită şi frămânţi bine. Laşi coca la dospit într-un loc cald, 30 de minute.

Pentru umplutură, cureţi ceapa şi ciupercile de coajă, le speli şi le laşi la scurs. Apoi, le tai rondele. Razi caşcavalul şi-l pui într-un vas. Întinzi aluatul de pizza şi-l pui într-o tavă de copt rotundă, tapetată în prealabil cu ulei şi făină. Presari caşcavalul ras, oregano, ciupercile şi ceapa. Condimentezi cu sare, după gust. Introduci pizza în cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute. Ornezi pizza în momentul servirii cu frunze de pătrunjel.