Pizza cu ciuperci, şuncă şi ardei gras

pizza ciuperci sunca ardei gras jpeg

Cui nu-i place pizza? E ca şi cum ai întreba cui nu-i place ciocolata! Există o varietate atât de combinaţii pentru o pizza delicioasă, încât nu ai cum să refuzi! Doar dacă ai grijă de silueta ta! Dar în cazul în care nu ţii cură de slăbire, poţi prepara cu încredere reţeta noastră de piss cu ciuperci, şuncă şi ardei gras.

Pizza cu ciuperci, şuncă şi ardei gras - Ingrediente

Pentru aluat 300 g făină 200 ml lapte 15 g drojdie 2 linguri ulei 1/2 lingură zahăr sare

250 g ciuperci

250 g şuncă

1 ardei gras roşu

2 roşii

2 ouă

4 linguri sos de roşii

150 g caşcaval

1 lingură unt

cimbru

busuioc

sare

piper

Pizza cu ciuperci, şuncă şi ardei gras - Mod de preparare

Se cerne făina, se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pune la dospit drojdia cu puţin lapte, zahăr şi sare. După dospire, se amestecă cu făina, ­restul de lapte, uleiul şi se frământă până se formează un ­aluat omogen. Se lasă la dospit circa 30 de minute. Între timp, se taie cubuleţe şunca şi ciupercile, ardeiul se taie şuviţe, iar roşiile se taie felii. Sosul de roşii se amestecă cu condimente, după gust.

Aluatul se întinde în foaie şi se aşază în forma de copt unsă cu puţin unt. Se lasă puţin la crescut, apoi se unge cu jumătate din sosul de roşii aromatizat cu condimente. Deasupra se aşază cubuleţele de şuncă şi ciuperci, şuviţele de ardei şi feliile de roşii. Se adaugă ouăle bătute, restul de sos de roşii şi caşcavalul ras. Se introduce tava în cuptorul bine încins şi se coace circa 30 de minute. Pizza cu ciuperci, şuncă şi ardei gras se serveşte fierbinte.