Pizza cu creveţi şi mere

OLYMPUS DIGITAL CAMERA jpeg

Odată ce înveţi să le prepari, fructele de mare sunt un adevărat deliciu. Inspiră-te din bucătăria grecească şi cea italienească, iar familia ta va fi cu adevărat încântată de rezultat.

Preparare 15' Prăjire 25' Dificultate mică

Ingrediente

1 lipie arăbească

2 mere

200 g creveţi decorticaţi

2 linguri ulei

1 fir ceapă verde

50 g brânză de capră ghimbir

sare

Mod de preparare

Tai merele felii subţiri şi le aşezi una lângă alta pe suprafaţa lipiei. Adaugi şuviţe subţiri de brânză de capră şi rondele de ceapă verde.

Separat, prăjeşti uşor (fărăa a rumeni) creveţii în ulei bine încins, apoi îi scoţi deoparte din grăsime.

Aşezi creveţii unul lângă altul peste feliile de mere, pudrezi cu sare şi ghimbir, după gust, şi aşezi lipia astfel pregătită pe grătar pentru aproximativ 10-15 minute. Serveşti pizza imediat.