Pizza cu legume

pizza cu legume jpeg

Nu e chiar de post, dar această pizza cu legume este fără carne, potrivită pentru cei care vor să ţină un astfel de post, care nu este doar vegetal.

Ingrediente blat pentru pizza cu legume

1 cub de drojdie de 25 g (sau o lingură cu drojdie uscată) 350 ml apă caldă 500 g făină 1 lingură ulei extravirgin de măsline un praf de sare

Pentru umplutură

150 g caş dulce sau mozzarella

200 g ciuperci albe

câteva bucheţele de broccoli congelat

1 bucată praz

sos de roşii

Mod de preparare pentru pizza cu legume

Pentru aluat, într-un bol mic se pun apa şi drojdia şi se amestecă să se dizolve. Se lasă deoparte până ce drojdia începe să facă băşici.

Se cerne făina, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se pune amestecul de drojdie, ulei şi sare. Cu o spatulă se amestecă ingredientele şi apoi se frământă cu mâna un aluat elastic. Aluatul se lucrează pe masă până când se dezlipeşte de mână.

Se unge cu ulei un vas, se pune aluatul adunat ca o bilă, deasupra se face o tăietură asemenea unei cruci, se acoperă şi se lasă să crească 1 ½-2 ore până când îşi dublează volumul.

Aluatul crescut se împarte în jumătate şi din fiecare parte se întinde câte o foaie. Fiecare foaie se aşază în câte o tavă şi se unge cu sos de roşii. Peste sos se pune brânza şi

apoi umplutura.

Pentru umplutură, într-o tigaie cu puţin ulei se sotează ciupercile curăţate şi spălate cu broccoli pus cum este, congelat. Se potriveşte de sare şi piper şi după ce s-au înmuiat

se pun peste aluatul cu sos şi brânză.

Se dă pizza cu legume la cuptor pentru 25 de minute şi când se aduce la masă se pun deasupra rondele de praz.