Pizza cu legume

Iată o idee pentru meniul tău de weekend!
Ingrediente pentru blat: 250 g făină, 1 cub de drojdie, 2 linguri de ulei, 10 măsline negre, 4-5 linguri apă caldă
Pentru umplutură: 350 g telemea de oi, 2 linguri ulei, 1 ceapă roşie, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras roşu, 1 dovlecel, 1 roşie, pătrunjel verde
Dificultate: mică Timp de preparare: 60 min
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina, drojdia dizolvată în apă caldă şi uleiul până devine un aluat elastic. Adaugi măslinele tăiate mărunt şi frămânţi în continuare câteva minute. Laşi aluatul 10-15 minute să se odihnească.
Întinzi aluatul puţin mai mare decât tava rotundă în care vei coace pizza. Aşezi în mijloc legumele tăiate fideluţă iar pe margine pui ¾ din cantitatea de brânză. O acoperi cu aluatul care este mai mult pe margine, astfel încât să se formeze o margine din aluat care să fie umplută cu brânză atunci când vei tăia. Pui şi restul brânzei, stropeşti cu ulei şi in troduci forma în cuptorul bine încins, pentru aproximativ 20 de minute.
Serveşti pizza caldă, presărată cu pătrunjel verde tocat mărunt.