Pizza grecească
Astăzi încercăm o reţetă de pizza cu legume, care va aduce un plus de savoare mediteraneană pe masa dumneavoastră.
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 kg făină un vârf de cuţit de sare un vârf de cuţit de drojdie ½ l apă
Pentru compoziţie:
2 linguri şi jumătate ulei de măsline
3 căţei de usturoi pisaţi
o jumătate de linguriţă de oregano
un sfert de linguriţă de busuioc
un sfert de linguriţă de cimbru
sare şi piper după gust
6 felii de mozarella tăiate bucăţele
brânză feta fărâmiţată
un ardei gras tocat
o cană de roşii tocate
un sfert de cană de măsline negre
un sfert de cană de ceapă roşie tocată
o linguriţă de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 230 de grade Celsius. Lăsaţi blatul de pizza la cuptor timp de 30 de minute.
Între timp, amestecaţi o jumătate de lingură de ulei de măsline şi usturoi, într-un bol. Aşezaţi blatul pentru pizza pe un blat cu făină şi ungeţi-l cu ulei de măsline. Presăraţi pe el oregano, busuioc, cimbru şi asezonaţi cu sare şi piper. Peste acestea puneţi mozarella şi brânza feta. Se lasă la cuptor 15 minute până când crusta devine aurie. Căliţi ardeiul gras într-o tigaie cu puţin ulei de măsline. Scoateţi pizza de la cuptor şi presăraţi peste ea ardei, roşii, măsline, ceapă şi pătrunjel.
Se taie bucăţi şi este gata de servire.
Foto: suzdaily.com