Pizza „Motănelul Pofticios“

Ingrediente pentru blat: 225g făină, 20g drojdie, 2 linguri ulei 1 praf de sare Pentru umplutură: 200g caşcaval (sau brânză topită), 200g şuncă presată, 1 ardei gras roşu, 100ml ketchup dulce, 100g măsline verzi feliate, codiţe de ceapă verde, 1 morcov
: 6
: 50min
medie
Mod de preparare
Frămânţi din toate ingredientele aluatul, pe care-l laşi să crească 30 de minute. Împarţi aluatul în şase porţii egale, le întinzi în foaie subţire, rotundă. Lipeşti pe fiecare foaie două urechi din aluat. Le pui într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi le coci timp de 15 minute la foc mic în cuptorul preîncălzit.
Ornezi fiecare blat de pizza copt, încercând să faci faţa unui motănel. Astfel, ungi blatul cu ketchup dulce pentru a da culoarea blăniţei, o felie de caşcaval va fi boticul motanului, iar gura va fi animată cu bucăţele de ardei roşu. Pui o felie de şuncă în locul năsucului, două rondele de măsline verzi vor ţine loc de ochişori. Mai poţi pune câteva fire verzi de ceapă în locul mustăţilor. Dacă vrei un motan moţat, poţi pune morcov ras în locul părului.
Cu siguranţă cei mici nu vor rezista tentaţiei!