Pizza simplă

pizza cu spanac jpeg

Cei mici vor fi foarte încântaţi dacă veţi pregăti în aceste zile de sfârşit de săptămână o pizza pe gustul tuturor.

Dificultate medie Preparare 70' Pentru 4 porţii

Ingrediente

Pentru blat

300 g făină

20 g drojdie de bere

2 linguri ulei

200 ml lapte

1 praf de sare

Pentru topping

300 g spanac

roşii cherry

100 ml sos de roşii

150 g caşcaval

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci drojdia cu puţină făină şi o lingură de lapte călduţ, apoi laşi să dospească 40 de minute. Pui făina într-un castron mai mare, faci o adâncitură în mijloc, adaugi maiaua, uleiul, apoi restul de lapte şi un praf de sare.

Amesteci toate ingredientele şi frămânţi bine până obţii un aluat omogen şi elastic. Îl laşi la dospit circa 40 de minute, la loc cald. Între timp, speli spanacul sub jet de apă rece, îl scurgi şi îl opăreşti 2-3 minute în apă cu sare. Îl scurgi din nou în strecurătoare şi îl tai şuviţe.

Împarţi aluatul în patru părţi egale şi întinzi cu degetele patru blaturi pentru pizza, pe care le aşezi în formele speciale unse cu puţin ulei. Ungi fiecare blat cu sos de roşii, aşezi spanacul, câteva jumătăţi de roşii cherry, asezonezi cu sare şi piper, după gust, presari caşcaval ras, apoi le introduci la cuptor pentru circa 25-30 de minute. Le serveşti imediat.

sursa foto: StockFood