Pizza vegetariană cu ciuperci
Foloseşte ulei de măsline la prepararea acestei reţete de piza vegetariană cu ciuperci. Poţi prepara chiar la tine acasă un ulei de măsline aromat, dacă îi adaugi rozmarin, busuioc, puţin usturoi şi ardei iute. Astfel mâncărurile pe care le vei preparar, vor avea o puternică aromă mediteraneană.
Pizza vegetariană cu ciuperci - Ingrediente
Pentru aluat 10 g drojdie 1/2 linguriţă zahăr 100 ml apă călduţă 250 g făină 1 praf de sare 2 linguri ulei de măsline 1 lingură griş pentru tapetat tava
100 g roşii din conservă
1 linguriţă zahăr
1/2 linguriţă
oregano uscat
sare
2 roşii
150 g ciuperci
1 vârf cuţit de rozmarin şi de cimbru
1 căţel de usturoi
50 g caşcaval
sare
2 linguri ulei
Pizza vegetariană cu ciuperci - Mod de preparare
Se amestecă drojdia cu zahărul şi două linguri de apă călduţă. Se amestecă făina cernută cu un praf de sare, drojdia, apa călduţă rămasă şi se amestecă bine. Se adaugă uleiul şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se lasă să crească într-un loc cald 30 de minute. Se amestecă roşiile din conservă tocate mărunt cu oregano, un praf de sare, zahărul şi se pun la fiert 5 minute. Se taie felii ciupercile spălate, se rumenesc uşor în ulei încins, se pun într-un castron şi se asezonează cu cimbru, rozmarin, usturoiul pisat şi cu puţină sare.
Se întinde aluatul cu mâna într‑o tavă unsă şi presărată cu griş. Se unge aluatul cu sos, se aşază roşiile tăiate felii, ciupercile şi se presară caşcavalul ras. Se coace în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până când marginile pizzei sunt aurii.