Pizza vegetariană cu ciuperci

pizza vegetariana cu ciuperci jpeg

Foloseşte ulei de măsline la prepararea acestei reţete de piza vegetariană cu ciuperci. Poţi prepara chiar la tine acasă un ulei de măsline aromat, dacă îi adaugi rozmarin, busuioc, puţin usturoi şi ardei iute. Astfel mâncărurile pe care le vei preparar, vor avea o puternică aromă mediteraneană.

Pizza vegetariană cu ciuperci - Ingrediente

Pentru aluat 10 g drojdie 1/2 linguriţă zahăr 100 ml apă călduţă 250 g făină 1 praf de sare 2 linguri ulei de măsline 1 lingură griş pentru tapetat tava

100 g roşii din conservă

1 linguriţă zahăr

1/2 linguriţă

oregano uscat

sare

2 roşii

150 g ciuperci

1 vârf cuţit de rozmarin şi de cimbru

1 căţel de usturoi

50 g caşcaval

sare

2 linguri ulei

Pizza vegetariană cu ciuperci - Mod de preparare

Se amestecă drojdia cu zahărul şi două linguri de apă călduţă. Se amestecă făina cernută cu un praf de ­sare, drojdia, apa căldu­ţă rămasă şi se amestecă ­bine. Se adaugă uleiul şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se ­lasă să crească într-un loc cald 30 de minute. Se amestecă roşiile din conservă tocate mărunt cu oregano, un praf de sare, za­hărul şi se pun la fiert 5 minute. Se taie felii ciupercile spălate, se rumenesc uşor în ulei încins, se pun într-un castron şi se asezonează cu cimbru, rozmarin, usturoiul pisat şi cu puţină sare.

Se întinde ­aluatul cu mâna într‑o ­tavă unsă şi presărată cu griş. Se unge ­aluatul cu sos, se aşază roşiile tăiate felii, ciupercile şi se presară caşcavalul ras. Se coace în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până când marginile pizzei sunt aurii.