Plăcintă cu afine şi brânză de vaci
Nu ştim dacă afinele sunt pe gustul tău, dar combinaţia acestora cu o cremă de brânză este ideală. Iată reţeta celei mai bune plăcinte cu afine şi brânză de vaci pe care am preparat-o vreodată.
Plăcintă cu afine şi brânză de vaci - Ingrediente
100 g unt 150 g biscuiţi 2 linguri fulgi de ovăz 4 ouă 600 g brânză dulce de vaci 4 linguriţe amidon coaja rasă de la 1 lămâie 1 vârf de cuţit sare 150 g zahăr pudră 200 g afine
Plăcintă cu afine şi brânză de vaci - Cum se prepară
Se macină biscuiţii şi se amestecă cu fulgii de ovăz şi cu untul topit. Se îmbracă o formă de tort cu pereţi detaşabili cu hârtie de copt, se pune amestecul de biscuiţi pe fund
şi se apasă uşor. Se amestecă brânza de vaci scursă bine cu trei gălbenuşuri şi un ou întreg, cu amidonul şi coaja de lămâie. Se bat trei albuşuri spumă tare cu un praf de sare, se adaugă zahărul pudră şi se mixează până se topeşte. Se încorporează uşor în compoziţia de brânză, se pun 150 g de afine şi se amestecă uşor. Se toarnă compoziţia peste blatul de biscuiţi şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Se scoate din cuptor, se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace din nou, la foc mic, aproape o oră. Se lasă să se răcească în formă, se scoate, se decorează cu afinele rămase şi se presară cu zahăr pudră peste plăcinta cu afine şi brânză de vaci..