Plăcintă cu afine şi piersici

bluberry cobbler 2 jpeg

Combinaţia de afine şi piersici este una dulce-acrişoară cu care n-ai cum să dai greş. Încearcă şi tu!

Ingrediente

1 kg afine 2 piersici, tăiate cuburi cu tot cu pieliţă 2 linguriţe esenţă vanilie zeama de la o lămâie ¾ cană zahăr 1 lingură făină 1 lingură unt, topit 1 ¾ cană făină 4 linguriţe praf de copt 6 linguri zahăr 5 linguri unt la temperatura camerei 1 cană lapte 2 linguriţe zahăr scorţişoară

Mod de preparare

Încingi cuptorul şi tapetezi o formă de copt. Pui afinele şi piersicile tăiate într-un vas mare. Amestecu cu esenţa de vanilie şi sucul de lămâie. Presari peste fructe ¾ din cana de zahăr şi 1 lingură făină şi pui şi lingura de unt topit.

Pui amestecul de fructe în tavă şi dai deoparte. Într-un vas mediu, amesteci 1 ¾ cană de făină, praf de copt şi 6 linguri de zahăr. Folosindu-te de mâini amesteci cu 5 linguri de unt până când îl faci bucăţi mici.

Încorporezi laptele şi amesteci până când ingredientele uscate s-au combinat cu celelalte. Laşi blatul deoparte pentru 10 minute. Pui din aluat cu lingura peste fructe în calupuri mari.

Amesteci scorţişoara şi 2 linguriţe de zahăr şi presari pe deasupra. Laşi la copt 25-30 de minute în cuptorul încins, sau până când devine auriu-arămie. Serveşti plăcinta cât e călduţă chiar şi cu o cupă de îngheţată dacă vrei.

sursa: http://www.epicureaneva.com